Blodtryksmåler

Blodtryksmåler

Er du på udkig efter en blodtryksmåler til hjemmebrug, så kan det være en god idé at se i denne tjekliste, så du finder den blodtryksmåler, der passer bedst til dit behov.

Efter at blodtryksapparater indeholdende kviksølv er blevet forbudt, findes der principielt kun elektriske automatiske blodtryksmålere på markedet, elektriske og manuelle.

Elektrisk blodtryksmåler

De elektriske, fuldautomatiske blodtryksmålere, som er lavet til hjemmemåling, er i dag af meget god kvalitet og gør det let selv at måle sit blodtryk.

Manuel blodtryksmåler

Man anbefaler ikke det manuelle blodtryksapparat, hvis man selv skal tage sit blodtryk. Blodtrykket stiger nemlig, hvis du selv skal pumpe manchetten (den del, der placeres rundt om armen) med den anden hånd.

Gode råd til dit valg af blodtryksmåler:

Skal du selv måle? Her er den bedste type blodtryksmåler

1 million danskere har forhøjet blodtryk – med en blodtryksmåler til hjemmebrug kan du selv tjekke, om du er en af dem.

Køb eller lej din egen blodtryksmålerFlere firmaer tilbyder køb af blodtryksmålere, herunder også apotekerne. Spørg apoteket om deres udvalg.

Vigtige punkter om hjemmeblodtryksmåling

Når du måler dit blodtryk derhjemme er det vigtigt, at du er i hvile og slapper helt af. Din måling vil blive påvirket i en negativ retning, hvis du f.eks. er stresset. Det er også årsagen til, at ens blodtryk kan være højere hos lægen end hvis du måler det derhjemme, da mange bliver en smule nervøse når de er hos lægen.

Hvis dit blodtryk er over 140/90 mm Hg i hvile, lider du desværre af forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk kaldes også hypertension, og det er en tilstand, der kan medføre blodpropper, forkalkning og hjertesvigt. Med en blodtryksmåler bliver du i stand til at opdage disse problemer i tide og søge lægehjælp.

Køber du en af de gode blodtryksmålere her hos os, er du sikker på, at de er af en høj kvalitet og meget brugervenlige. Derudover er flere af vores blodtryksmålere klinisk godkendte, hvilket betyder, at de har gennemgået en række tests for at sikre, at de viser helt korrekte målinger, når du anvender dem.

back to top
Top

Shopping cart

×